Home » Om naturprodukter

Om naturprodukter

Hvis du ikke har brukt naturprodukter tidligere, vil du oppdage at det er en del forskjeller i forhold til tradisjonelle hudpleieprodukter. Her følger litt praktisk informasjon og gode råd.

Når det gjelder oppbevaring, er mørkt og kjølig å foretrekke, fremfor varmt og lyst. Dette forlenger holdbarheten. Produktene er ment å holde seg godt i vanlig romtemperatur, frem til holdbarhetsdato. Ved oppbevaring i f.eks. kjøleskap, i perioder produktet ikke er i bruk, vil det forlenge holdbarheten. Oljene er spesielt følsomme for lys og varme.

Konsistensen påvirkes også av kulde/varme. Kremene er mer faste i kjølig atmosfære og mindre faste i varm.

Ved overgang til kremer med naturlig opprinnelse, kan man få uren hud i en periode. Dette fordi at huden får næring og kan puste, dermed kvitter den seg med avfalls-stoffer. Dette er eventuelt over på 7-10 dager. Kribling i hud og hodebunn, er et tegn på at blodsirkulasjonen kommer i gang og cellene får næring. Det er urtene og oljene som “jobber”. Slapp av og nyt!

Etter en tids bruk, vil du merke at huden blir sunnere og sterkere.

Synes du at du smører deg og smører deg idag, men huden blir fort like tørr? Dette vil rette seg, ved overgang til naturprodukter med rene vegetabilske oljer. Huden får spenst og fuktighet og behovet for innsmøring vil reduseres.

Mange av hudpleieproduktene som er i handelen idag, inneholder mineralske oljer.(Parafin, Parafin Liquid, Vaselin, Petrolatum). Disse er rester fra petroleumsindustrien, og har ingen hudpleiende effekt. De tetter porene, slik at huden ikke kan puste. Hudfunksjonene våre blir nedsatt. Mineralske oljer burde ikke brukes i hudpleieprodukter!

Huden er vårt største organ, og har mange viktige funksjoner, det er vår “barriere” mot ytre påvirkninger.(Kulde, varme og forurensning). Vi er flinke i Norge til å tenke på sunt kosthold, men sunn hudpleie “har et stykke” igjen. Hjelp huden din til å fungere optimalt, gi den næring, pleie, hvile, beskytt huden mot solskader, drikk rent vann og beveg deg ute i frisk luft! Det gir sunn, sterk og frisk hud!

Det er ingen garantier for at man ikke får allergiske reaksjoner ved bruk av naturprodukter. Har man pollenallergi kan man f.eks. reagere på produkter med bivoks. Nøtteallergikere kan reagere på mandelolje. Prøv produktet på et lite område på underarmen, vent 12-24 timer. Blir området rødt, varmt, nuppete eller får du kløe, har du en reaksjon.

Enkelte syntetiske stoffer gir ikke allergiske utslag, med kan ha andre ugunstige effekter..

Allergitestede produkter er ofte testet ved hjelp av dyreforsøk. Utover å påføre dyrene helt unødvendige lidelser og også død, vet man allikevel ikke om det har samme effekt på mennesker! Allergitestede produkter gir ingen garanti mot bivirkninger eller allergier, men ved å kjøpe dem..støtter man fortsatte dyreforsøk.

Verken råvarene eller de ferdige produktene til Nyeng Hage er testet på dyr!

De naturlige råvarene er  hudvennlige og milde, reaksjoner er svært skjeldne.

Tips en bekjent