Home » Om produktene

Om produktene

Produktene er håndrørte, noe som sikrer skånsom behandling av råvarene. Hvert produkt er satt sammen for å gi huden og håret den beste pleie. De naturlige råvarene sørger for å gi næring, pleie og beskyttelse i forskjellig grad. Sulfatene i flytende såpe er milde og hudvennlige, de er 99-100% nedbrytbare.

Alle produktene er drøye i bruk. Noen mer enn andre. Prøv deg frem med litt om gangen for å finne rett mengde. Ønsker du å lese mer om hva hvert produkt er laget av, kan du se i fanekortene om råvarer, om urter og om eteriske oljer. Når det gjelder shampo, masseres denne inn, la den gjerne virke ca. 1 minutt for best effekt, skyll deretter ut.

Produktene vil forandre konsistens etter temperaturen. Står de kjølig er de faste i konsistens og mindre faste ved varmere plassering. De er beregnet å kunne holde seg frem til holdbarhetsdato, i romtemperatur. Er de plassert i nærheten av ovn eller i solkarmen, vil de ha kortere holdbarhet. Er de derimot plassert mørkt og kjølig forlenges holdbarheten.

Produktene inneholder ingen mineralske oljer eller syntetiske stoffer. Mineralske oljer som parafin, petrolatum, vaselin m.flere, har ingen hudpleiende egenskaper. De er rester fra petroleums-industrien og de er ikke-nedbrytbare. Det kjennes ut som huden blir myk og smidig, men de tetter porene slik at huden ikke får puste, og hudfunksjonene nedsettes. Produkter med mineralske oljer skaper tørrhet og avhengighet. De er rimelige og brukes derfor i stor utstrekning i mange hudpleieprodukter.

Vegetabilske oljer er sunne, både innvortes og utvortes. De gir næring, pleie og beskyttelse. Huden blir sterkere. Oljene er 100% nedbrytbare. De inneholder essensielle fettsyrer og vitaminer, i forskjellig grad (bl.a. vitamin A,D,E og F). De gir huden beskyttelse og forbedrer hudfunksjonene. Oljene er dyrere enn de mineralske oljene, og mer følsomme for lys og varme.

Savner du et produkt i sortimentet eller har du spesielle ønsker? Send en mail eller ring! Det meste lar seg ordne. Badeoljer, kroppsoljer og ansiktsoljer kan lett tilpasses med dine ønsker for både vegetabilske oljer og eteriske oljer. Se råvareinfo over hvilken/hvilke vegetabilsk olje du ønsker, og om eteriske oljer for å finne hvilken/hvilke som passer til deg. Spesialbestilte produkter kan fås med personlige etiketter, (f.eks Kari Nordmanns badeolje), flotte gaver!

Tilbakemeldingene på produktene er veldig gode og det blir stadig flere faste kunder. Kundene opplever at håret føles helt annerledes, mykt og glansfullt. Huden blir glatt og mer elastisk, mange problemer har blitt redusert og også borte. Se i nettbutikken for beskrivelse av hvert produkt.

 Velkommen i butikken og god fornøyelse!

Alle fotografier er tatt i eller rundt Nyeng Hage, og i de forskjellige fanekortene med beskrivelser av urter, eteriske oljer og råvarer og deres virkning, kan jeg henvise til følgende litteratur:

Sumo Lotus: Kosmetikk-recepter, Sumo Lotus: Aromaterapi, Sumo Lotus: Oljer og fedtstoffer, Sumo Lotus: Urtegårdsnytt 1-16, Maria Treben: Helse fra Guds apotek, Lill Granrud: Håndbok i urtemedisin, Irene Karlsen: Urtekosmetikk, Gry Fosstvedt: Naturens duftende apotek, Tisserand: Aromatherapy, Finn Andersen: Guldet från væksterna, Anna Salvesen: Aromaterapi før alla sinnen, Anna Salvesen: Hudvård med eteriske oljer, Anna Salvesen og Finn Andersen: Aromaterapi del1 og del2, Finn Andersen: Handgjord naturkosmetika, Honningcentralen info: Et lite under fra naturen, Hans Bertil Juneby: Fytomedisin

 

Tips en bekjent